5 tips voor meer intimiteit in uw relatie

5 tips voor meer intimiteit in uw relatie

5 tips voor meer intimiteit in uw relatie

Vanwege uw drukke leven hebt u weinig tijd voor elkaar en de intimiteit is vaak ver te zoeken. Het is een probleem dat veel relaties binnensluipt. In het begin van vrijwel elke relatie is er automatisch veel intimiteit. Er valt nog zoveel te ontdekken, dat het geen moeite kost. Het verlangen naar elkaar is groot. Maar wat als na verloop van tijd dit verlangen verdwenen lijkt te zijn? Ontdek onze tips voor meer intimiteit in uw relatie!

1. Maak tijd voor elkaar

Uw werk, de kinderen, huishoudelijke taken; er is altijd wel een excuus waarom u geen tijd hebt voor uw partner. Die partner loopt niet weg, denkt u misschien. Juist dan is het tijd om meer aandacht aan elkaar te besteden. Zet bewust uw partner weer op nummer 1. Breek los uit de routine en zet allebei een groot kruis in uw agenda op één avond of dag in de week. Niet sporadisch, maar met regelmaat. Ga er samen op uit, plan een verrassingsavondje, een romantisch diner, waar jullie maar zin in hebben!

2. Raak elkaar meer aan!

Of beter nog: knuffel eens wat vaker! Onderzoek toont aan dat knuffelen een intimiteitsgevoel opwekt. Door aanraking maakt ons lichaam oxytocine aan. Dit is een hormoon dat een geborgen gevoel geeft. Het wordt niet voor niets een gelukshormoon genoemd. Door regelmatig te knuffelen zal de intimiteit groeien en een gezond seksleven is de volgende stap. Dit is heel belangrijk voor een gezonde relatie. Zijn er barrières die een gezond seksleven in de weg staan, maak dan eens een afspraak met een relatietherapeut.

Lees ook: Kan een vakantie relatieproblemen oplossen?

3. Bekijk elkaar met een frisse blik

Is het nieuws er na een tijdje vanaf binnen uw relatie? Waarom? Niemand is 10 jaar lang dezelfde persoon. Ontdek uw partner opnieuw en kijk met een frisse blik naar elkaar. Door elkaar opnieuw te ontdekken gaat u opzoek naar waar vandaag de dag die match tussen jullie ligt om dat wij-gevoel op te roepen. Dat zal de intimiteit in uw relatie een nieuwe impuls geven. Belangrijke tip: zet verwachtingen overboord, want die zorgen alleen voor teleurstelling. Geef ruimte aan verrassing en spontaniteit!

4. Hoe staat het met uw zelfbeeld?

Gebrek aan intimiteit kan ook te maken hebben met een negatief zelfbeeld van een van de partners. Dit kan barrières opwerpen voor intimiteit binnen een relatie. Het is belangrijk dat u van uzelf houdt en tevreden bent met wie u bent, voordat u de ander kunt ‘toestaan’ om van u te houden en om intiem met u te zijn. U zult anders voortdurend bang zijn voor afkeuring en last hebben van onzekerheid. U bent binnen de relatie mogelijk zeer gespannen en hebt moeite om van uzelf en de ander te genieten.

5. Raadpleeg een relatietherapeut

Vaak is het moeilijk om samen relatieproblemen op te lossen. De hulp van een objectieve derde kan dan de uitkomst zijn. Een relatietherapeut kan u beslist helpen met het analyseren van uw relatieproblemen en met tips om de intimiteit in uw relatie terug te vinden. Vraag hier online gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere relatietherapeuten in uw regio!

Lees ook: Liegen binnen een relatie geoorloofd?

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha