70% van de Nederlanders heeft relatieproblemen

70% van de Nederlanders heeft relatieproblemen

Relatieproblemen worden vaak onderschat, evenals de gevolgen hiervan. Mensen blijven veel te lang rondlopen met hun problemen, terwijl de oplossing misschien dichterbij ligt dan men denkt. Een relatietherapeut kan stellen op doeltreffende wijze helpen bij het oplossen van hun relatieprobleem. Hiermee kan veel leed worden voorkomen. Wist je dat 70% van de Nederlanders met relatieproblemen te kampen heeft?

Relatieproblemen bespreekbaar maken

Uit een onafhankelijk onderzoek van Synovate in opdracht van Korrelatie bleek in 2009 al dat 70% van de Nederlanders relatieproblemen heeft. Jaarlijks gaan er circa 100.000 paren (getrouwd en niet getrouwd) uit elkaar. Wat deze cijfers extra zorgwekkend maakt, is dat hier tussen de 50.000 en 60.000 kinderen bij betrokken zijn. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 64% van de Nederlanders verwacht dat iedereen op een bepaald moment in zijn relatie relatieproblemen tegen zal komen. Ruim 10% praat liever niet over zijn relatieproblemen, terwijl juist het bespreekbaar maken van relatieproblemen essentieel is om tot een oplossing te komen. Lukt het niet om er samen op een goede manier over te praten, dan kan een relatietherapeut jullie hierbij helpen.

Lees ook: Nieuwe vorm van relatietherapie

Aan een relatie moet gewerkt worden!

Het onderzoek van Synovate laat zien dat 95% van de Nederlanders van mening is dat er aan een relatie gewerkt moet worden en de helft zou actief op zoek gaan naar hulp bij relatieproblemen. Mensen blijken, wanneer ze te kampen hebben met relatieproblemen, veel behoefte te hebben aan concreet advies. 80% van de mensen met relatieproblemen zoekt hun toevlucht tot internet voor advies, 75% slaat aan het e-mailen, 60% grijpt naar de telefoon, 55% zoekt hulp op een forum en 40% gebruikt de chat. Heb je relatieproblemen, dan kun je ook hier online contact met ons opnemen voor gratis en vrijblijvende offertes van relatietherapeuten in jouw regio.

De meest voorkomende relatieproblemen

Aan de hand van het onderzoek kon ook een top tien aan relatieproblemen opgesteld worden:

1. Ergernissen
2. Niet goed met elkaar kunnen praten
3. Discussie over huishoudelijke taken
4. Karakters die botsen
5. Discussie over opvoeding van kinderen
6. Financiële problemen
7. Geen tijd voor elkaar
8. Egoïsme
9. Ontrouw
10. Te snel opgeven

Relatietherapeut nodig?

Relatieproblemen? Wacht niet langer en zoek samen actief naar een oplossing. Vind hier snel een geschikte relatietherapeut in de buurt door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen. Neem hier contact met ons op.

Lees ook: Tips om goed ruzie te maken

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

    Type code over*: captcha