Emotionele ontrouw

Emotionele ontrouw

Hoe gevaarlijk is emotionele ontrouw?

Wanneer gaat iemand vreemd? De meeste mensen associëren vreemdgaan met seks hebben met iemand anders dan hun partner. Toch zijn er ook andere manieren van vreemdgaan, zoals emotionele ontrouw. Wat is emotionele ontrouw? En hoe gevaarlijk is emotionele ontrouw? Dat zijn vragen waar we hier aandacht aan besteden.

Wat is emotionele ontrouw?

Onder emotionele ontrouw verstaan we dat u intieme zaken, die u eigenlijk met uw partner zou moeten delen, deelt met een ander. Uw partner weet hier niets van. Vaak gaat het om zaken als relatieproblemen of andere diepe gedachten en gevoelens. Dit gebeurt vaak in een periode waarin u zich niet gehoord voelt door uw partner. De ander heeft wel oor voor u en u gaat steeds meer van uzelf blootgeven. Voorlopig gebeurt dit in de figuurlijke zin, maar hoelang duurt het voordat dit ook in de letterlijke zin gebeurt?

Lees ook: Relatie herstellen? Neem de tijd voor elkaar!

Is emotionele ontrouw gevaarlijk?

Wanneer uw partner erachter komt dat u achter zijn of haar rug om zoveel intieme zaken met een ander deelt, kan dit uw partner kwetsen. Dit gekwetste gevoel is vergelijkbaar met het gekwetste gevoel dat iemand kan hebben wanneer zijn of haar partner seks heeft gehad met een ander. Soms kunnen deze gevoelens zelfs nog sterker zijn, omdat een slippertje meestal puur om de seks gaat. Emotionele ontrouw is gebaseerd op diepe gevoelens, waardoor er een sterkere band met de ander is opgebouwd.

Emotionele ontrouw is steeds gemakkelijker

De moderne communicatiemiddelen hebben emotionele ontrouw gemakkelijker gemaakt. Relatietherapeuten merken dit aan het aantal stellen dat zich om deze reden aanmeldt voor relatietherapie. Via de mobiele telefoon, e-mail en vooral ook via social media als Facebook is het eenvoudig om contact te leggen met anderen. Het is heel gemakkelijk om collega’s van het werk, bekenden uit de kroeg of van de sportclub aan uw contactpersonen toe te voegen. Voor u het weet, raakt u aan de praat en worden de gesprekken steeds intiemer.

Wanneer gaat u te ver?

Waar de grens ligt van emotionele ontrouw, is lastig om te bepalen. Wanneer u echter niet meer de behoefte voelt om iets te delen met uw eigen partner maar wel met een ander, dan moeten er in elk geval alarmbellen gaan rinkelen. Houdt u het contact met de ander geheim voor uw partner, dan is dat ook een teken dat er mogelijk meer aan de hand is. Andere signalen die erop wijzen dat u te ver gaat, zijn seksueel getinte berichtjes of verliefde gevoelens.

Relatietherapie bij emotionele ontrouw

Relatietherapie bij emotionele ontrouw is erop gericht om de spanningen in uw relatie op te lossen, de communicatie te verbeteren, meer diepgang te creëren en het vertrouwen te herstellen. Met behulp van relatietherapie kan uw relatie er uiteindelijk ook sterker uitkomen. Door de relatietherapie worden jullie gedwongen om weer open en eerlijk naar elkaar toe te zijn. Dit is een goede basis om de problemen onder ogen te komen en samen naar oplossingen te zoeken, zodat u samen uw relatie op een positieve manier kunt veranderen. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere relatietherapeuten in uw regio.

Lees ook: Stel relatietherapie niet te lang uit

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha