Het brein helpt bij afkicken van verliefdheid

Het brein helpt bij afkicken van verliefdheid

Hoewel mensen met een gebroken hart het gevoel kunnen hebben dat ze nooit over hun liefdesverdriet heenkomen, mogen ze er toch op rekenen dat hun hersenen hun zullen helpen bij dit verwerkingsproces. Wetenschappers van de Saint Louis University constateerden dat ons brein in staat is om ons over liefdesverdriet heen te helpen met behulp van een natuurlijk mechanisme.

Afkicken van verliefdheid

Volgens Brian Boutwell, een van de onderzoekers, is een verbroken relatie te vergelijken met het afkicken van een drugsverslaving. Mensen die heel erg verliefd zijn hebben meer hersenactiviteit in bepaalde delen van de hersenen. Deze hersenactiviteit is vergelijkbaar met die van bepaalde drugsverslaafden. Het onderzoek van de wetenschappers was gebaseerd op literatuurstudies die gericht waren op het onderzoeken van verbroken relaties en verslavingen vanuit de evolutionaire psychologie. Er werd vooral gekeken naar wat er bij mensen gebeurt als een liefdesrelatie wordt verbroken.

Lees ook: Relatieproblemen door leeftijdsverschil

Ons brein maakt ruimte voor nieuwe liefde

Wat de onderzoekers ontdekten is dat er bij voormalige cocaïneverslaafden in bepaalde delen van de hersenen een groter volume aan grijze stof aanwezig is. Mogelijk is dit ook zo bij mensen met een ander soort verslaving, bijvoorbeeld mensen met een gebroken hart. De onderzoekers concluderen daarom dat bepaalde delen van het brein, na de ‘verslaving’, de betreffende persoon helpen om door te gaan. De persoon met liefdesverdriet zal misschien proberen om zijn of haar partner terug te krijgen. Slaagt men hier niet in, dan zullen de hersenen ongewenste emoties en gedrag corrigeren om weer ruimte te maken voor een nieuwe relatie.

Voorkom liefdesverdriet met relatietherapie

Liefdesverdriet is een naar gevoel, dat u liever wilt voorkomen. Maakt u zich zorgen over uw huidige relatie, dan kan relatietherapie een oplossing bieden. Voor alle soorten relatieproblemen kunt u hier een geschikte relatietherapeut vinden. Denk onder meer aan relatieproblemen als:

  • Moeite met het toelaten van een nieuwe partner in uw leven
  • U of uw partner kunt niet kiezen tussen twee geliefden
  • Relatieproblemen na vreemdgaan
  • Gebrek aan wederzijds begrip en intimiteit

Vind hier uw relatietherapeut!

We brengen u hier gemakkelijk online in contact met de beste relatietherapeuten in uw omgeving. Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan en bepaal zelf welke relatietherapeut het beste aan uw wensen kan voldoen. Een afspraak is zo gemaakt!

Lees ook: Relatieproblemen door geloof

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha