Huwelijksproblemen onder 55-plussers

Huwelijksproblemen onder 55-plussers

Huwelijksproblemen komen voor bij stellen van alle leeftijden. Vaak worden relatieproblemen geassocieerd met problemen bij jonge koppels. Misschien omdat oudere stellen voorheen hun relatieproblemen minder naar buiten brachten? Het is helemaal niet vreemd dat mensen na een lang huwelijk en als de kinderen uit huis zijn te maken krijgen met huwelijksproblemen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor deze problemen en zijn er relatietherapeuten die hierbij kunnen helpen.

Is de sleur erin geslopen?

Mensen ontwikkelen binnen hun relatie en gezinsleven vaak routines, omdat dit nuttig kan zijn bij het organiseren van het dagelijkse leven. Maar wat als de situatie is veranderd en men toch blijft vasthouden aan deze gewoontes? In dat geval kan een relatie in een sleur terechtkomen, zonder spontane uitspattingen en verrassingen. Het leidt tot frustraties en irritaties. Een liefdesrelatie kan hierdoor zijn magie verliezen en de partners groeien uit elkaar. Als er van beide kanten niets wordt ondernomen om hier iets aan te doen, zal de relatie alleen maar verslechteren. Tijd om dit proces tot een halt te roepen: stap naar een relatietherapeut! Dit kan een goed begin zijn om uw relatieproblemen aan te pakken!

Lees ook: Hoe herkent u een destructieve relatie?

Veranderingen in het huwelijk van ouderen

Een ander belangrijk aandachtspunt waardoor er vaak huwelijksproblemen ontstaan bij ouderen is doordat er ineens veel veranderingen in het leven plaatsvinden. Een van die momenten die een relatie op de proef stelt, is als de kinderen het ouderlijk huis verlaten. De regels en gewoontes waar men jarenlang aan vast heeft gehouden zijn ineens overbodig geworden, er is minder huishoudelijk werk, er komt minder bezoek over de vloer van vrienden van de kinderen en er zijn minder gespreksonderwerpen voorhanden. Dit kan ertoe leiden dat het minder gezellig is in huis en men een leegte voelt. De ouders zijn meer op elkaar aangewezen en soms weet men niet meer hoe hier goed mee om te gaan.

Relatietherapie voor ouderen

Wat als jullie na jaren huwelijk uit elkaar zijn gegroeid, de intimiteit is verdwenen en de irritaties toenemen? Een echtscheiding kan een oplossing zijn, maar misschien is het een goed idee om eerst eens samen naar een relatietherapeut te gaan. Een relatietherapeut kan u helpen om beter om te gaan met de veranderde levensomstandigheden en om openingen te vinden om toch samen verder te gaan. Door onder begeleiding van een relatietherapeut te leren om op een andere manier samen te leven kunnen veel problemen worden verholpen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over relatietherapie? Neem dan hier contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u snel gratis en vrijblijvende offertes ontvangt van verschillende relatietherapeuten in uw omgeving. Kies de relatietherapeut die u het meeste aanspreekt en maak eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Lees ook: Vakantie als oplossing voor relatieproblemen?

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha