Ik wil mijn partner veranderen

Ik wil mijn partner veranderen

Elke liefdesrelatie begint meestal als een droom. U ziet alles in die eerste periode door een roze bril. Maar wanneer uw relatie langer duurt en u ervoor heeft gekozen om de rest van uw leven samen verder te gaan, zult u ongetwijfeld tegen problemen aanlopen. Er ontstaan zo nu en dan irritaties en u ontdekt misschien een vervelende eigenschap van uw partner. Wat nu? Gaat u proberen om uw partner te veranderen?

Iedereen is anders

Veel mensen zoeken in een partner iemand die hen perfect aanvult. Maar de perfecte relatie bestaat niet. Iedereen is anders en heeft daarom ook andere behoeften en wensen. U denkt mogelijk dat uw partner hetzelfde is als u of u heeft zich een bepaald droombeeld voorgesteld. Na een tijdje blijkt echter dat uw partner niet helemaal aan uw droombeeld kan voldoen. Wat gaat u dan doen? Uw partner proberen te veranderen, zodat hij of zij weer in uw droombeeld past? Dat is geen goed idee. Het is belangrijk dat beide personen in een relatie hun eigenheid kunnen behouden.

Lees ook: Liefdesrelatie in gevaar door dwangmatig internetgebruik

Ik wil mijn partner veranderen

Wanneer u zich alleen maar focust op het veranderen van uw partner, dan zal dit alleen maar meer irritaties en frustraties in de hand werken. Uw partner is niet in staat om aan uw verwachtingen te voldoen en zal in uw ogen falen. Uw negatieve houding ten opzichte van uw relatie werkt door op de gevoelens van uw partner, waardoor uw relatie in een negatieve spiraal terechtkomt. U kunt wel duidelijk aangeven wat u graag anders zou willen zien en waarom. U kunt dit echter nooit afdwingen. Sommige eigenschappen van uw partner zult u niet kunnen veranderen. U zult moeten leren om deze te accepteren.

Verandering begint bij uzelf

Veel relatieproblemen ontstaan vaak bij uzelf. Kijk bij relatieproblemen daarom eerst naar uzelf, voordat u de ander wilt gaan veranderen. Is het gedrag of de eigenschap van de ander echt zo’n groot probleem? Is uw manier beter? Zijn er misschien toch niet een aantal voordelen aan dit gedrag van uw partner? Wat kunt u aan uzelf veranderen om hier beter mee om te gaan? Wanneer u erin slaagt om het droombeeld dat u in uw hoofd hebt los te laten, zult u zien dat dit heel bevrijdend werkt. Bestaat er voldoende begrip en respect voor elkaar binnen uw relatie, dan hoeven bepaalde verschillen tussen u en uw partner geen onoverkomelijke problemen te zijn.

Komt u er samen niet uit?

Stuit u toch steeds weer op hetzelfde probleem, dan kan relatietherapie helpen.
Doe hier een beroep op een ervaren en professionele relatietherapeut. Een relatietherapeut kan u helpen om te onderzoeken hoe uw relatie ervoor staat, wat de exacte oorzaak is van uw probleem en om op een trefzekere wijze naar een oplossing te zoeken. Vraag hier direct online gratis en vrijblijvende offertes aan van relatietherapeuten in uw omgeving.

Lees ook: 70% van de Nederlanders heeft relatieproblemen

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha