Goede relatie herstellen? Neem echt de tijd voor elkaar!

Goede relatie herstellen? Neem echt de tijd voor elkaar!

Veel te vaak nemen stellen hun relatie als iets vanzelfsprekends. Als de eerste verliefdheid er vanaf is en de relatie al enige tijd duurt, willen mensen nog weleens vergeten om hun relatie zo nu en dan een opkikker te geven. Oftewel; een relatie moet onderhouden worden. Veel relatieproblemen zijn simpelweg te herleiden op gebrek aan tijd voor elkaar. En dan bedoelen we tijd waarin je echt aandacht voor elkaar hebt.

Steeds vaker ruzie

Heb je steeds vaker ruzie met je partner? Lopen jullie gesprekken meestal uit op vervelende discussies? Maken jullie elkaar vaak verwijten? En hebben jullie nauwelijks nog seks? Dit zijn vaak relatieproblemen die ontstaan wanneer jullie te weinig tijd voor elkaar hebben. ‘Maar we wonen samen en zien elkaar elke dag?’ Dit is een antwoord dat veel relatietherapeuten te horen krijgen, wanneer ze stellen confronteren met het feit dat ze te weinig tijd voor elkaar nemen.

Lees ook: Relatieproblemen door ziekte

Tijd én aandacht

Tijd voor elkaar hebben, betekent oprechte aandacht voor elkaar hebben. Het maakt daarbij niet zoveel uit hoe vaak je elkaar ziet. Relatietherapeuten zien vaak dat samenwonende stellen veel minder tijd voor elkaar nemen, dan stellen die niet samenwonen. Dat gaat zeker op wanneer men kinderen heeft en het dagprogramma van beide ouders helemaal volgepropt is. Juist dan zien we dat mensen sneller langs elkaar heen leven. ‘Ik heb op het einde van de dag geen energie meer en plof liever op de bank.’ Dat is een veel gehoord probleem.

Maak van je relatie een prioriteit

Toch is het belangrijk om van je relatie een prioriteit te maken. Als je hier te lang mee wacht, kan je relatie in gevaar komen. Begin eens met elkaar elke dag gedurende een moment oprecht en met aandacht te omhelzen. Kruip als jullie moe zijn gezellig samen op de bank en in plaats van dat je de televisie aanzet, praat je met elkaar! Een andere belangrijke tip is om minstens één keer in de twee weken een leuk uitje te plannen voor jullie twee, zodat jullie kwalitatieve tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Blijf liever niet thuis, want dan worden jullie algauw afgeleid door klusjes in huis en ga je toch sneller nog even achter de computer je Facebook of je e-mail checken.

Positieve energie

Met een aantal kleine aanpassingen kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie elkaar weer die positieve energie geven zoals voorheen. Het zorgt er ook voor dat jullie relatie nog verder kan groeien en sterker kan worden. Dit zorgt voor een prettig gevoel, waarbij je allebei positiever in het leven komt te staan. Dit zal een positieve uitwerking hebben op alle aspecten van jullie dagelijks leven. Kunnen jullie hierbij een steuntje in de rug gebruiken? Of zijn er nog onderliggende relatieproblemen die jullie in de weg staan? Schakel dan eens de hulp van een relatietherapeut in.

Meer weten over relatietherapie?

Vraag hier geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aan van relatietherapeuten bij jullie in de buurt. Vergelijk en kies zelf de beste eruit.

Lees ook: Relatieproblemen oplossen: veelgemaakte fouten

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha