Relatietherapie na een relatiebreuk

Relatietherapie na relatiebreuk

Relatietherapie na een relatiebreuk

Bij relatietherapie denken de meeste mensen alleen aan sessies waarbij men samen op de bank van de relatietherapeut neerstrijkt. Dit met het doel om de relatie te herstellen. Maar in bepaalde gevallen kan het ook zinvol zijn om juist na een relatiebreuk een beroep te doen op een relatietherapeut. Lees hier meer over wat een relatietherapeut voor u kan betekenen na een relatiebreuk of echtscheiding.

Relatietherapie helpt u om meer zelfinzicht te krijgen

Na een misgelopen relatie kan u te kampen hebben met onverwerkte gebeurtenissen in deze relatie. U bent misschien gekwetst, u bent mogelijk kwaad of juist heel onzeker geworden. Veel mensen hebben de neiging om de problemen binnen hun relatie op de ander af te schuiven. We kennen echter allemaal de uitdrukking; ‘Waar er twee vechten, hebben er twee schuld.’ Wanneer een relatie niet lekker loopt, dan spelen beide partners hierin een rol. Wat was hierin uw rol? Misschien zijn er persoonlijke problemen die ervoor zorgen dat u moeite hebt met relaties. Relatietherapie helpt u om meer zelfinzicht te krijgen.

Lees ook: Veel voorkomende relatieproblemen

Relatieproblemen in nieuwe relaties voorkomen

Fouten maken doen we allemaal. Dat gebeurt ook in relaties. Het kan gebeuren dat u bij conflicten in uw relatie steeds op hetzelfde punt vastloopt. Helaas is uw relatie onder meer daardoor beëindigd. Misschien hebt u wel meerdere relaties gehad die daarop zijn vastgelopen. Dan is het een goed idee om eens naar een relatietherapeut te stappen. Uw therapeut kan u helpen om vastgeroeste patronen in uw doen en denken binnen relaties te doorbreken. Op deze manier kunt u nieuwe toekomstige relatie met meer vertrouwen tegemoet gaan en is de kans groter dat u beter zult functioneren binnen de relatie.

In stand houden van vreedzame relatie met ex-partner

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een relatiebreuk of echtscheiding kan dit tot extra problemen leiden. Het is voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen belangrijk dat de ouders hier goed mee omgaan. Wanneer er echter problemen ontstaan is het mogelijk om voor echtscheidingsbegeleiding te kiezen bij een relatietherapeut. Wil u partner hier niets van weten, dan kan het toch zinvol zijn om alleen te komen. Wanneer u zelf leert om bepaalde patronen te veranderen, kan dit een positieve uitwerking hebben op de relatie met uw ex-partner. En dat is o zo belangrijk voor uw kinderen!

Meer weten over relatietherapie na een scheiding?

Vraag dan via het online contactformulier op deze website offertes aan van meerdere relatietherapeuten in uw omgeving. U kunt dan gemakkelijk de verschillende relatietherapeuten vergelijken, zodat u de beste keuze kunt maken. Door te vergelijken kunt u bovendien aanzienlijk besparen op de kosten.

Lees ook: Gevangen binnen een relatie…wat te doen?

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha