Top 10 relatieproblemen

Top 10 relatieproblemen

Iedere dag werken we aan relatieproblemen. Iedere relatie is uniek, maar de problemen vaak niet. Vandaar dat we de meest voorkomende relatieproblemen hier hebben beschreven. Herkent u zich onderstaande relatieproblemen, neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben in heel Nederland ervaren relatietherapeuten aangesloten.

1. Vreemdgaan

Een van de partners gaat vreemd tijdens de relatie. Kenmerkend is dat er vaak al problemen binnen de relatie zijn die pas in een later stadium besproken worden.

2. Relatie op vriendschapsniveau

Beiden geven erg veel om elkaar, maar fysiek en intiem is de relatie niet. We spreken dan van een vriendschapsrelatie. Meestal durven partners hier onderling niet over te praten.

3. De relatie is saai geworden

Een veelvoorkomend probleem is dat relaties in een sleur komen. Het gevoel van het begin is weg, maar de partners houden nog wel veel van elkaar. Jullie relatie heeft een nieuwe ‘boost’ nodig, maar jullie weten niet goed waar te beginnen of hoe dit bereikt kan worden.

4. Zwijgende relatie

Jullie hebben elkaar weinig meer te zeggen en twijfelen steeds vaker over jullie relatie. Ergens weten beide partners dat de liefde er nog wel is, maar het niet meer besproken wordt.

5. Teveel van de relatie vragen

Regelmatig zien we stellen die teveel willen in een relatie. Perfectie wordt nagestreefd, maar op den duur is het kaarsje uitgebrand. De energie is weg, maar de liefde is zeker nog wel aanwezig.

6. Egoïstische partner

Een partner die alleen maar aan zichzelf denkt en geen oog en oor heeft voor zijn of haar partner. De ander voelt zich vaak eenzaam en onbegrepen.

7. Financiële problemen

Geld maakt niet gelukkig, maar speelt zeker een belangrijke rol in een relatie. Geen leuke dingen meer kunnen doen zoals uit eten en een dagje weg. Er zijn genoeg oplossingen voor.

8. Opvoeding van de kinderen

Beide partners hebben een andere opvoeding gehad en willen dit ook zo bij hun kinderen doen. Dit zorgt voor conflicten. In het belang van de kinderen en de relatie moet er een oplossing gevonden worden.

9. Te snel de handdoek in de ring

Jullie hadden de perfectie relatie in gedachten. In werkelijkheid blijkt de partner toch eigenschappen te hebben die irriteren. Dit is heel normaal, maar er moet wel over gepraat kunnen worden.

10. Intimiteit en seks

Seks is belangrijk in een relatie maar beide partners hebben andere behoeften of weten niet goed wat de ander fijn vindt. Praat hierover en ontdek dat jullie relatie naar een nieuw niveau getild kan worden.

Relatietherapie netwerk

Er zijn veel redenen die relatieproblemen kunnen veroorzaken. Onze relatietherapeuten werken iedere dag aan relatieproblemen. De cliënten zijn uniek, maar de problemen vaak niet. Daardoor hebben we hier een top 10 relatieproblemen geformuleerd. Herkent u zich in onderstaande problemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Type code over*: captcha