Vakantie als oplossing voor relatieproblemen

Vakantie als oplossing voor relatieproblemen?

Veel stellen met relatieproblemen denken dat ze hun problemen kunnen oplossen door samen op vakantie te gaan. Partners hebben in het dagelijks leven vaak weinig tijd voor elkaar. Door samen op vakantie te gaan en weer echt tijd voor elkaar te maken, denkt men de bestaande problemen op te lossen. Is samen op vakantie gaan de oplossing voor uw relatieproblemen?

Pas op voor te hoge verwachtingen

Veel stellen die op vakantie gaan hebben te hoge verwachtingen van hun vakantie. Ze vergeten dat, doordat ze de hele dag samen optrekken, ergernissen juist eerder de kop opsteken. Misschien komt u wel onverwachte problemen tegen, die u samen dient op te lossen. Juist door de hoge verwachtingen komen tegenslagen op vakantie harder aan en wordt uw relatie nog sterker op de proef gesteld. Was de communicatie tussen u en uw partner al niet optimaal, dan zal dat nu niet ineens anders zijn. Samen op vakantie gaan om uw relatie te redden kan daarom juist een averechts effect hebben.

Lees ook: Omgaan met kritiek binnen een relatie

Verschillen komen sterker naar voren

Wanneer uw relatie in een dip zit, zal een vakantie juist de verschillen tussen u beiden sterker benadrukken. De een wil lang op vakantie, terwijl de ander een paar dagen genoeg vindt. De een wil luieren op het strand, maar de ander wil een actieve vakantie in de natuur. Niet alleen de sluimerende ergernissen van thuis zijn op vakantie nadrukkelijker aanwezig, maar ook uw verschillende visies op vakantie vieren kunnen tot ruzies en teleurstellingen leiden. Wilt u uw relatie redden, dan is het misschien verstandiger om eerst samen in relatietherapie te gaan.

Tips om samen ontspannen op vakantie te gaan

Wilt u samen op een ontspannen manier op vakantie gaan en voorkomen dat uw relatieproblemen op reis escaleren, dan hebben we hier een aantal tips:

Geef elkaar de ruimte
De overgang van het drukke alledaagse leven naar ontspanning is vaak erg groot. De eerste dag bent u beiden erg moe. Geef elkaar de ruimte om te wennen aan het nieuwe ritme en elkaars aanwezigheid. Ga daarna pas plannen maken voor de rest van de vakantie.

Wees voorbereid op tegenslagen
Ben u ervan bewust dat u op vakantie tegenslagen kunt krijgen: slechte accommodatie, slecht weer, autopech ect. Zie het als uitdagingen, probeer de humor ervan in te zien en ben bereid om er het beste van te maken.

Geven en nemen
Samen op vakantie gaan betekent geven en nemen. Drijf niet steeds uw zin door, maar probeer een evenwicht te vinden in de activiteiten die u leuk vindt en die uw partner leuk vindt.

Zet dat ideaalbeeld uit uw hoofd!

Veel mensen gaan op vakantie met een ideaalbeeld in hun hoofd. Zet dit uit uw hoofd, zo staat u meer open voor spontane acties en zult u samen zorgelozer van uw vakantie kunnen genieten.

Ga voor uw vakantie in relatietherapie

Ga voordat u samen op vakantie gaat eerst in relatietherapie. U leert onder de begeleiding van een relatietherapeut beter met elkaar communiceren. Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan van relatietherapeuten in uw omgeving.

Lees ook: Gevangen binnen een relatie: wat te doen?

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha