Veel voorkomende relatieproblemen

Relatie en liegen

Relatieproblemen oplossen: veelgemaakte fouten

Een liefdesrelatie die alleen maar over rozen gaat bestaat niet. Elke relatie kent zijn pieken en dalen. Dat is zelfs noodzakelijk om samen te groeien, want elk mensenleven bestaat continu uit veranderingen. Het is alleen niet altijd gemakkelijk om relatieproblemen goed op te lossen. Het kan zelfs gebeuren dat u het gevoel hebt dat u ontzettend uw best doet, maar dat alles wat u doet een averechts effect heeft. We behandelen hier veelgemaakte fouten bij het oplossen van relatieproblemen.

Beloof niet dat u zult veranderen

Relatieproblemen ontstaan vaak wanneer een van de partners zich stoort aan bepaald gedrag van de ander. In het begin kan het gaan om kleine irritaties, maar deze kunnen uitgroeien tot grote ergernissen die de relatie kunnen belemmeren. U loopt steeds weer tegen dezelfde problemen aan. Maak het probleem bespreekbaar, maar beloof niet dat u zult veranderen. Dat is namelijk een belofte die u meestal niet kunt waarmaken. De sleutel is om elkaar te leren accepteren zoals u bent. U moet leren omgaan met elkaars sterke en zwakke punten.

Lees ook: Relatietherapie na vreemdgaan

Te vaak vertellen dat u van uw partner houdt

U hebt uw besluit genomen; vanaf nu gaat u uw relatie nieuw leven inblazen. Het lijkt een goed idee om uw partner voortdurend te vertellen dat u van hem of haar houdt. Maar bedenk eens wat dit met u zou doen, als u partner dit bij u deed? In veel gevallen zal dit benauwend werken. Een gezonde relatie bestaat ook uit elkaar voldoende ruimte en vrijheid geven. Door uw partner voortdurend te vertellen dat u van hem of haar houdt, zal hij of zij eerder geneigd zijn om afstand te nemen.

Voortdurend aan uw relatie willen werken

‘Aan een goede relatie moet gewerkt worden’. Dat is een veelgehoorde uitdrukking. Maar ook hier geldt weer dat te veel willen werken aan een relatie ook niet goed is. Hiermee verdrijft u de spontaniteit uit uw relatie. Alles wat u onderneemt om uw relatie te verbeteren zal geforceerd overkomen. Het kan tot nieuwe irritaties leiden, waardoor u weer verder van huis bent.

Vrienden en familie om advies vragen

Hiermee kunt u het vertrouwen van uw partner ernstig schaden. Het is essentieel dat u leert om uw problemen en frustraties binnen uw relatie goed onder woorden te brengen en dat u leert om goed naar elkaar te luisteren. Natuurlijk praat iedereen weleens met een goede vriend of vriendin over een relatieprobleem, maar treed nooit in details. Praat ook zeker niet over zaken die u nog niet zelf met uw partner hebt besproken.

Bespreek uw relatieproblemen met een relatietherapeut

Slaagt u er niet in om uw problemen samen op te lossen, dan is er altijd nog een andere mogelijkheid. Schakel de hulp in van een relatietherapeut. Een relatietherapeut kan u helpen om uw communicatie te verbeteren, problemen beter inzichtelijk te maken en u sturen in het vinden van de juiste oplossing. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van relatietherapeuten in uw omgeving.

Lees ook: Relatieproblemen door leeftijdsverschil

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha