Wanneer relatietherapie zinvol

Wanneer is relatietherapie zinvol?

De tijd dat er een taboe hing rondom relatietherapie is allang voorbij. Maar is relatietherapie wel nuttig? Wanneer ga ik in relatietherapie? En kan relatietherapie onze liefde redden? Dat zijn vragen waar veel mensen nog steeds mee rondlopen wanneer ze met relatieproblemen te maken krijgen. We zullen hier antwoord geven op deze vragen over relatietherapie.

Is relatietherapie nuttig?

Elke relatie heeft zijn pieken en dalen, dat hoort erbij wanneer u lang samen bent. Het kan echter gebeuren dat u zo’n grote kloof tussen u en uw partner voelt dat u niet weet of samen verdergaan de goede weg is. Gevoelens als boosheid en teleurstelling kunnen u steeds verder uit elkaar drijven. Dan is het zaak om te onderzoeken of u echt nog van elkaar houdt. In dit soort situaties is relatietherapie nuttig. Doordat de onderlinge communicatie erg stroef gaat en er ingesleten patronen zijn ontstaan is het moeilijk om deze te doorbreken. Een relatietherapeut kan hierbij helpen.

Lees ook: Relatie herstellen? Neem tijd voor elkaar

Wanneer gaat u in relatietherapie?

Het is vaak moeilijk te bepalen wat het beste moment is om in relatietherapie te gaan, dit is heel persoonlijk. Wanneer een van de volgende problemen regelmatig terugkeert en sterke twijfels oproept over uw relatie is het een goed moment om in relatietherapie te gaan:

  • Geen begrip meer voor elkaar kunnen opbrengen
  • Veel ruzie maken en niet samen tot oplossingen kunnen komen
  • Als er voortdurend een gespannen sfeer hangt
  • Als u elkaar nog maar weinig te zeggen hebt

Kan relatietherapie de liefde redden?

Een relatietherapeut zal niet uw liefde voor elkaar redden. Uw liefde redden en uw relatie op prettige wijze voortzetten doet uzelf. De relatietherapeut heeft hierin alleen een begeleidende rol. Veel relatieproblemen ontstaan doordat mensen niet meer weten wie ze zijn en wat ze willen. Veel communicatieproblemen en twijfels binnen een relatie zijn gebaseerd op misverstanden. Een objectieve derde is vaak veel beter in staat om een ander licht op de situatie te schijnen en dat geldt helemaal voor een goed opgeleide en ervaren relatietherapeut.

Samen sterker door relatieproblemen op te lossen

Vandaag de dag gaan mensen veel sneller uit elkaar dan een aantal jaar geleden. Soms is dat erg jammer, want juist door samen uw problemen op te lossen kunt u samen veel sterker komen te staan en groeien in zowel uw relatie als op persoonlijk vlak. Relatietherapie is dus op vele niveaus erg nuttig. Interesse in relatietherapie? Dan kunt u altijd eerst gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij diverse relatietherapeuten in de buurt. Doe hier via deze website uw aanvraag! U vergelijkt gemakkelijk alle offertes en kiest de relatietherapeut die u beiden het meeste aanspreekt.

Lees ook: Dertigers en veertigers hebben chaotische relatie

Relatietherapie netwerk

Contactformulier

Type code over*: captcha